Konu
:
Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler
Yalnız Mesajı Göster
Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler
400 gr dondurulmuş temizlenmiş karides
200 gr süzülmüş ton balığı konservesi
500 ml beyaz şarap
500 ml su
1 defne yaprağı
1 taze acı kırmızı biber
2 greyfurtun suyu
1 pırasa
150 gr yumuşak tereyağı
1 dilim tost ekmeği
20 gr doğranmış kapari çiçeği
20 gr frenk soğanı
Tuz
Karabiber
Servis için
4~5 dal frenk soğanı
İnce uzun kesilmiş greyfurt kabukları
5~6 arpacık soğanı turşusu
Taze acı kırmızı biber
Karides, ton balığı ve greyfurt pateli kanepeler:
Derin ve çok büyük olmayan bir tencereye su ve beyaz şarabı aktardıktan sonra defne yaprağı, bir tutam tuz ve ince dilimlenmiş pırasayı ekleyip pişirin
Dondurulmuş karidesleri soğuk sudan geçirip pırasalı karışıma ilave edin
5 dakika kısık ateşte pişirin
Ocaktan alıp süzün
Defne yaprağını içinden alın ve oda ısısında soğumaya bırakın
Pateyi hazırlamak için kırmızıbiberi çok ince doğrayın
Bir kasede tereyağını hafif çırpın, içine ince doğranmış kırmızıbiberi aktarın
Tahta kaşıkla karıştırın
Derin bir kaba oda sıcaklığında muhafaza edilmiş karidesli pırasa karışımını alın
Greyfurt suyu ve ton balığı ekleyip karıştırın
El blenderı’nda çekin
Karides karışımına tereyağı karışımı, tuz, karabiber ve frenk soğanını ekleyin
İyice karıştırıp buzdolabında 1 saat bekletin
Tost ekmeklerinden çemberle yuvarlaklar çıkarın
üzerine hafif tereyağı sürün
Karides, ton balığı ve greyfurt pateyi şekilli bir biçimde tost ekmeklerinin üzerine sürün
İnce doğranmış kırmızıbiber, arpacık soğan turşusu ve ince doğranmış greyfurt kabuğu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul