Konu
:
Kekikli Piliç Türlü
Yalnız Mesajı Göster
Kekikli Piliç Türlü
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kekikli Piliç Türlü
malzemeler:
Yarım kilo piliç eti
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Adet et suyu tableti
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet yeşil dolmalık biber
2 Adet soğan
1 Adet kereviz
1 Adet patates
250 gr mantar
1 Adet kıvırcık
8-10 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik
Tencereye yağı alıp, eritin
Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye ilave edin
Etlerin rengi değişmeden doğranmış soğanları ekleyip, pembeleştirin
Kerevizi derince soyup küp küp doğrayarak etlerin üzerine ilave edin
Patatesleri de soyup küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin
Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, karaler halinde keserek tencereye aktarın
Domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin
Sebzelerin üzerine domates dilimlerini yerleştirin
Tuz ve karabiber serpip, 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyin
Et suyuna dövülmüş sarımsakları ekleyin
Yarı yarıya pişen sebzelere dörde kesilmiş mantarları ilave edin
Tencereye hiç kaşık sokmadan ve karıştırmadan çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin
Soya sosunu ekleyin
kıvırcık salatanın yanında sosu ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul