Yalnız Mesajı Göster

Kekikli Piliç Türlü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekikli Piliç Türlü



malzemeler:

Yarım kilo piliç eti

4 Çorba kaşığı zeytinyağı

2 Çorba kaşığı tereyağı

1 Adet et suyu tableti

1 Adet kırmızı dolmalık biber

1 Adet yeşil dolmalık biber

2 Adet soğan

1 Adet kereviz

1 Adet patates

250 gr mantar

1 Adet kıvırcık

8-10 Diş sarımsak

1 Tatlı kaşığı soya sosu

Tuz, karabiber, kekik


Tencereye yağı alıp, eritin

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye ilave edin

Etlerin rengi değişmeden doğranmış soğanları ekleyip, pembeleştirin

Kerevizi derince soyup küp küp doğrayarak etlerin üzerine ilave edin

Patatesleri de soyup küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin

Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, karaler halinde keserek tencereye aktarın

Domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin

Sebzelerin üzerine domates dilimlerini yerleştirin

Tuz ve karabiber serpip, 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyin

Et suyuna dövülmüş sarımsakları ekleyin

Yarı yarıya pişen sebzelere dörde kesilmiş mantarları ilave edin

Tencereye hiç kaşık sokmadan ve karıştırmadan çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin

Soya sosunu ekleyin

kıvırcık salatanın yanında sosu ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla