Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Şinitsel Pane

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Şinitsel Pane



Tavuk Şinitsel Pane (Avusturya)

http://wwwlezzetsirricom

2 parça tavuk göğüs eti
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
sıvıyağ
karabiber
tuz

Tavuk göğüs etlerini ikiye bölün Eti mutfak tahtasının üzerine yayın ve bir mutfak çekici ile dövün Etiniz hemen hemen yarım parmak kalınlığında olsun Böylece 4 parça şinitsel elde edersiniz Şinitsellerin üzerine bir parça karabiber ve tuz serpin Bir tabağa un, diğer birine galeta ununu koyun Yumurtaları geniş bir tabakta çırpın Etleri önce una, sonra yumurtaya, daha sonra ise galeta ununa bulayın Daha sonra tekrar yumurtaya bulayıp bir kere daha galeta ununa bulayın Böylece şinitselleriniz kızarınca daha gevrek ve kıtır kıtır olur Ayrıca et de suyunu kaybetmez
Tavada bol sıvıyağı kızdırın ve şinitelleri kızartın Yanında bol limonlu ve maydonozlu bir patates salatası ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla