Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Tavuk Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Tavuk Eti



FINDIKLI TAVUK ETİ


Malzemeler
4 tavuk göğüs eti
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı fındık
2-3 dal frenk soğanı
Tuz, karabiber
Ayçiçeği yağı
Garnitür için
10 kırmızı kiraz domates
10 sarı kiraz domates
Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak ve TuzFINDIKLI TAVUK ETİ TARİFİ
Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin Yumurtayı küçük bir kasede çırpın Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Domatesleri ekleyip soteleyin Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın
--

Alıntı Yaparak Cevapla