Konu
:
Fındıklı Tavuk Eti
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Tavuk Eti
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Tavuk Eti
FINDIKLI TAVUK ETİ
Malzemeler
4 tavuk göğüs eti
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı fındık
2-3 dal frenk soğanı
Tuz, karabiber
Ayçiçeği yağı
Garnitür için
10 kırmızı kiraz domates
10 sarı kiraz domates
Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak ve Tuz
FINDIKLI TAVUK ETİ TARİFİ
Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın
Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın
Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin
Yumurtayı küçük bir kasede çırpın
Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın
Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin
Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün
Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Domatesleri ekleyip soteleyin
Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın
Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın
--
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul