Yalnız Mesajı Göster

Fırınlanmış Tavuk, Trüflü Patates Püresi İle...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırınlanmış Tavuk, Trüflü Patates Püresi İle...





Malzemeler
1 tavuk (kanat ve butları ayrılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı taze kekik, (sadece yaprakları)
1 limon
1 baş sarımsak
1 ayçiçek yağı
1 çay kaşığı acı toz biber
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Püre için
500 gr patates, soyulmuş kalın dilimlenmiş ve kabukları saklanmış
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı krema
½ çay kaşığı trüf yağı
Un
Tavuk suyu

Hazırlanışı
Tereyağı ile kekiği karıştırın Tavuğun derisini hafif kaldırarak gögüs kısmına gelecek şekilde derisinin altına bu karışımı sürün Tavuğun boşluğuna ikiye kesilmiş limonları ve yarıya bölünmüş sarımsağı yerleştirin Üstünü az ayçiçek yağı, toz biber, tuz ve karabiber ile ovun Zeytinyağında tavuğun dış kısmını kızartın Tepsiye alarak 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin Patatesleri tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın Süzüp kabuklarını soyun Tereyağı, krema ve trüf yağı ile ezip tuzunu ayarlayın Tavuğu fırından alın ve tavada birikmiş yağa bir miktar un karıştırıp hamur kıvamına getirin Tavuk suyu ekleyerek istenen kıvama gelinceye kadar inceltin Tabaklara püreyi koyun Tavukgöğüslerini keserek gövdeden ayırın ve pürenin üstüne yerleştirin Üzerine sos gezdirip taze kekikle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla