Konu
:
Fırınlanmış Tavuk, Trüflü Patates Püresi İle...
Yalnız Mesajı Göster
Fırınlanmış Tavuk, Trüflü Patates Püresi İle...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırınlanmış Tavuk, Trüflü Patates Püresi İle...
Malzemeler
1 tavuk (kanat ve butları ayrılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı taze kekik, (sadece yaprakları)
1 limon
1 baş sarımsak
1 ayçiçek yağı
1 çay kaşığı acı toz biber
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Püre için
500 gr
patates, soyulmuş kalın dilimlenmiş ve kabukları saklanmış
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı krema
½ çay kaşığı trüf yağı
Un
Tavuk suyu
Hazırlanışı
Tereyağı ile kekiği karıştırın
Tavuğun derisini hafif kaldırarak gögüs kısmına gelecek şekilde derisinin altına bu karışımı sürün
Tavuğun boşluğuna ikiye kesilmiş limonları ve yarıya bölünmüş sarımsağı yerleştirin
Üstünü az ayçiçek yağı, toz biber, tuz ve karabiber ile ovun
Zeytinyağında tavuğun dış kısmını kızartın
Tepsiye alarak 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Patatesleri tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın
Süzüp kabuklarını soyun
Tereyağı, krema ve trüf yağı ile ezip tuzunu ayarlayın
Tavuğu fırından alın ve tavada birikmiş yağa bir miktar un karıştırıp hamur kıvamına getirin
Tavuk suyu ekleyerek istenen kıvama gelinceye kadar inceltin
Tabaklara püreyi koyun
Tavukgöğüslerini keserek gövdeden ayırın ve pürenin üstüne yerleştirin
Üzerine sos gezdirip taze kekikle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul