Yalnız Mesajı Göster

Fırında Balkabaklı Tavuk Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Balkabaklı Tavuk Eti





8 tavuk but
300 gr balkabağı
2 yemek kaşığı balzamik sirke
8 yaprak adaçayı
Yarım su bardağı ceviz içi
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su

Fırında balkabaklı tavuk eti:
Balkabağının kabuklarını soyup ince doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin

Tavuk butlarını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin Tavuk butlarla balkabaklarını fırın tepsisine yerleştirin Üzerine cevizleri serpiştirin

Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin Suyu ilave edin Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla