Konu
:
Pilav Üstü Biberli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Üstü Biberli Tavuk
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Üstü Biberli Tavuk
600 gr tavuk kalça şiş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı domates püresi
2 dolmalık kırmızıbiber
2 dolmalık yeşil biber
1 yemek kaşığı tavuk harcı
1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
1 çay kaşığı Chili biberi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pilav için
1 su bardağı pirinç
1
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Pilav üstü biberli tavuk:
Pirinçleri tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin ve iyice yıkayın
Zeytinyağını ısıtıp pirinçleri ilave edin ve 2-3 dakika kavurun
Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın
Suyunu çekmeye yakın köriyi ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin
Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın
Tavuk etlerini iri küp şeklinde doğrayıp haşlayın
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika soteleyin
Domates püresi, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
Tavuk etlerini ve suyu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirin
Servis tabağına pilavı yayın
Üzerine tavuk etli yemeği yerleştirip üzerine karabiber serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul