Yalnız Mesajı Göster

Pilav Üstü Biberli Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Üstü Biberli Tavuk





600 gr tavuk kalça şiş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı domates püresi
2 dolmalık kırmızıbiber
2 dolmalık yeşil biber
1 yemek kaşığı tavuk harcı
1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
1 çay kaşığı Chili biberi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Pilav için
1 su bardağı pirinç
15 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Pilav üstü biberli tavuk:
Pirinçleri tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin ve iyice yıkayın Zeytinyağını ısıtıp pirinçleri ilave edin ve 2-3 dakika kavurun Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Suyunu çekmeye yakın köriyi ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın Tavuk etlerini iri küp şeklinde doğrayıp haşlayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika soteleyin Domates püresi, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın Tavuk etlerini ve suyu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirin Servis tabağına pilavı yayın Üzerine tavuk etli yemeği yerleştirip üzerine karabiber serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla