Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Tavuk İzgara

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tavuk İzgara





8 tavuk but
4 kahve fincanı yoğurt
Izgarayı yağlamak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Krema için:
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz kişniş
4 kahve fincanı yoğurt
Birkaç dal maydanoz
1 kahve fincanı süt kreması

Kremalı tavuk ızgara:
Yoğurdu derin bir kaba alıp tuz ve karabiber ilave ederek mikserle çırpın Tavuk butlarını ilave edin Tavuk butlarını karışıma bulayın Üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekleterek marine edin

Izgarayı ısıtın, ızgara telini fırça ile yağlayın Tavuk butları marinattan çıkarıp üzerlerindeki fazla sosu bıçakla sıyırın Kağıt havlu ile hafifçe kurulayıp ızgaraya aralıklı olarak yerleştirin ve 8-10 dakika kızartın Üstleri hafifçe kızarınca ters çevirin
Sosu hazırlamak için, soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin Toz kişniş ve sarımsağı ekleyin Sürekli karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika pişirin

Hazırladığınız sosu, yoğurdu ve kıyılmış maydanozu robotta ezin
Karışımı tencereye alıp süt kremasını ilave edin Tuz ve karabiber serpip sürekli karıştırarak ısıtın Tavuk butları servis tabaklarına paylaştırıp krema sosu eşliğinde servis yapın

Şefin Yorumu :
Yoğurt veya süt kreması içeren bir sosu ısıtırken kaynatmamaya özen gösterin aksi takdirde sos kesilebilir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla