Konu
:
Kremalı Tavuk İzgara
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Tavuk İzgara
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Tavuk İzgara
8 tavuk but
4 kahve fincanı yoğurt
Izgarayı yağlamak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Krema için:
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz kişniş
4 kahve fincanı yoğurt
Birkaç dal maydanoz
1 kahve fincanı süt kreması
Kremalı tavuk ızgara:
Yoğurdu derin bir kaba alıp tuz ve karabiber ilave ederek mikserle çırpın
Tavuk butlarını ilave edin
Tavuk butlarını karışıma bulayın
Üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekleterek marine edin
Izgarayı ısıtın, ızgara telini fırça ile yağlayın
Tavuk butları marinattan çıkarıp üzerlerindeki fazla sosu bıçakla sıyırın
Kağıt havlu ile hafifçe kurulayıp ızgaraya aralıklı olarak yerleştirin ve 8-10 dakika kızartın
Üstleri hafifçe kızarınca ters çevirin
Sosu hazırlamak için, soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin
Toz kişniş ve sarımsağı ekleyin
Sürekli karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika pişirin
Hazırladığınız sosu, yoğurdu ve kıyılmış maydanozu robotta ezin
Karışımı tencereye alıp süt kremasını ilave edin
Tuz ve karabiber serpip sürekli karıştırarak ısıtın
Tavuk butları servis tabaklarına paylaştırıp krema sosu eşliğinde servis yapın
Şefin Yorumu :
Yoğurt veya süt kreması içeren bir sosu ısıtırken kaynatmamaya özen gösterin aksi takdirde sos kesilebilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul