Yalnız Mesajı Göster

Aromalı Piliç İzgara

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aromalı Piliç İzgara





4 parça tavuk göğüs eti
Yarım çorba kaşığı biberiye
2-3 yaprak adaçayı
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük kutu sebze garnitür

Aromalı piliç ızgara:
Tavuk göğüs etlerini yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın ve ikiye kesin Derin bir kapta biberiye, kekik, adaçayı, zencefil, kırmızı tozbiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın

Tavuk etlerini hazırladığınız marinata bulayıp bir kaba üst üste dizin Kalan marinatı üzerine döküp yarım saat bekletin

Fırını ızgara konumuna getirip ısıtın Izgara telini yağlayıp marinattan çıkardığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızartın

Tavuk etlerini servis tabaklarına paylaştırıp sebze garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla