Konu
:
Selanik Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Selanik Tatlisi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selanik Tatlisi
Malzemeler:
Hamuru:
7
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı (kesinlikle margarin kullanmayın, tereyağı, tatlının tadını belirliyor)
1 kahve fincanı pudra şekeri
Muhallebisi:
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı buğday nişastası
1/2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Şerbeti:
2
5 su bardağı toz şeker
2
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Muhallebi için; sütü ıstıp, süt kaynama noktasına gelmeden hemen önce nişastayı, şekeri ve tuzu çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak ekliyoruz
Muhallebi gibi pişiriyoruz, soğutuyoruz
Hamur için; unu ve pudra şekerini koyduğumuz yoğurma kabına yumuşamış tereyağını da ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz (Başlarda kum gibi birbirini tutmayacak, tereyağ eridikçe bütünleşecek)
Hamuru tereyağı ile yağladığımız tepsiye bir parmak kalınlığında yayıyoruz
Bastırarak düzleştiriyoruz
180 dereceli fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz
Bu sırada soğuyan muhallebiye mikser yardımıyla 3 yumurtayı sırayla yedirerek katıyoruz
Fırından çıkardığımız pişmiş hamurun üstüne bu muhallebiyi dökerek tekrar fırına sürüyoruz (Altı neredeyse piştiği için ben bir üst rafa koydum)
180 derecede muhallebinin üstü kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz
Muhallebi hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğutuyoruz
Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesiyoruz
Şerbet için; su ve şekeri şerbet kıvamını alana kadar kaynatıp limon suyunu ekleyerek ateşten alıyoruz
Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan muhallebili tatlının üstüne yavaş yavaş döküyoruz
Şerbeti çekmesi için 1-3 saat arası bekledikten sonra servis edebiliriz
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul