Yalnız Mesajı Göster

Selanik Tatlisi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik Tatlisi



Malzemeler:

Hamuru:

75 kahve fincanı un

3 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı (kesinlikle margarin kullanmayın, tereyağı, tatlının tadını belirliyor)

1 kahve fincanı pudra şekeri


Muhallebisi:

3 su bardağı süt

1 kahve fincanı buğday nişastası

1/2 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı toz şeker

3 adet yumurta




Şerbeti:

25 su bardağı toz şeker

25 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı:
Muhallebi için; sütü ıstıp, süt kaynama noktasına gelmeden hemen önce nişastayı, şekeri ve tuzu çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak ekliyoruz Muhallebi gibi pişiriyoruz, soğutuyoruz

Hamur için; unu ve pudra şekerini koyduğumuz yoğurma kabına yumuşamış tereyağını da ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz (Başlarda kum gibi birbirini tutmayacak, tereyağ eridikçe bütünleşecek)

Hamuru tereyağı ile yağladığımız tepsiye bir parmak kalınlığında yayıyoruz Bastırarak düzleştiriyoruz

180 dereceli fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz

Bu sırada soğuyan muhallebiye mikser yardımıyla 3 yumurtayı sırayla yedirerek katıyoruz

Fırından çıkardığımız pişmiş hamurun üstüne bu muhallebiyi dökerek tekrar fırına sürüyoruz (Altı neredeyse piştiği için ben bir üst rafa koydum) 180 derecede muhallebinin üstü kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz

Muhallebi hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğutuyoruz Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesiyoruz

Şerbet için; su ve şekeri şerbet kıvamını alana kadar kaynatıp limon suyunu ekleyerek ateşten alıyoruz

Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan muhallebili tatlının üstüne yavaş yavaş döküyoruz

Şerbeti çekmesi için 1-3 saat arası bekledikten sonra servis edebiliriz

Afiyet olsunalıntı

Alıntı Yaparak Cevapla