Konu
:
Girit Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Girit Tatlisi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Girit Tatlisi
Malzemeler:
Baklavalık hazır yufka
750 gr
tatlı lor peyniri
2 çay kaşığı tarçın
Yarım kilo tereyağ
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
3 bardak su
Yapılışı: 4 su bardağı toz şeker ve 3 bardak su ocakta kaynatılarak şerbeti hazırlanır
Tatlımız için şerbetin soğuk olması gerekmektedir
Baklavanın iç harcı için; lor peyniri, 2 çay kaşığı tarçınla ezilerek, ufalanır
Yarım kilo tereyağı yufkaların üzerine sürülmek üzere eritilir
Üç kat baklavalık hazır yufka, aralarına tereyağı sürülerek üst üste konulur
Üçüncü katın üzerine tereyağı sürmeden, sadece bir köşesine boydan boya tarçınlı lor peyniri yerleştirilir
Rulo şeklinde kıvrıldıktan sonra bütün olarak cam bir fırın tepsisine yerleştirilir
Tepsinin alacağı kadar yufka aynı şekilde hazırlanır
Tepsiye sıralan rulo şeklindeki yufkalar, iri parçalar şeklinde kesilip, üzeri bol tereyağıyla yağlandıktan sonra 200 derecelik fırında 35 dakika pişirilir
Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökülür
Şerbetini içine iyice çektikten sonra tatlımız servise hazırdır
Afiyet olsun
Alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul