Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Üçgen Lokum

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Üçgen Lokum




Mira Nickli Üyeden Alıntı



Malzemeler
1 litre süt

1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı

1,5 su bardağı toz şeker

75 gram tereyağı

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Bolca hindistan cevizi

1 kase fındık içi
Tarif
Bir tencereye; un, toz şeker, ve nişastayı alın Sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın

Tencereyi ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamını alınca tereyağı ve vanliyayı ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin

Tencereyi ocaktan indirin ve mikserle 4-5 dakika çırpın
Fırın tepsisinin tabanını hindistanstan ceviziyle kaplayınHazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine yayın

Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin

Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ve üçgenler elde edecek şekilde dilimleyin Her bir üçgenin arasına fındık serpip diğer üçgeni üzerine kapatarak hazırlayın Üzerine hindistan cevizi ya da fındık serpin
Rulo şeklinde hazırlamak için;

Muhallebiyi yaklaşık 5*5 cm ölçüsünde kareler bölün Her karenin ortasına fındık koyup rulo yapın

Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın

Servis tabağına aldığınız lokumların üzerine fındık serpip servis yapın



bu kadar malzemeden ikitanecikmi çıktıya

Alıntı Yaparak Cevapla