Konu
:
Fındıklı Üçgen Lokum
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Üçgen Lokum
07-17-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Üçgen Lokum
Mira
Nickli Üyeden Alıntı
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı
1,5 su bardağı toz şeker
75 gram tereyağı
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Bolca hindistan cevizi
1 kase fındık içi
Tarif
Bir tencereye; un, toz şeker, ve nişastayı alın
Sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın
Tencereyi ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin
Muhallebi kıvamını alınca tereyağı ve vanliyayı ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin
Tencereyi ocaktan indirin ve mikserle 4-5 dakika çırpın
Fırın tepsisinin tabanını hindistanstan ceviziyle kaplayın
Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine yayın
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin
Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ve üçgenler elde edecek şekilde dilimleyin
Her bir üçgenin arasına fındık serpip diğer üçgeni üzerine kapatarak hazırlayın
Üzerine hindistan cevizi ya da fındık serpin
Rulo şeklinde hazırlamak için;
Muhallebiyi yaklaşık 5*5 cm ölçüsünde kareler bölün
Her karenin ortasına fındık koyup rulo yapın
Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın
Servis tabağına aldığınız lokumların üzerine fındık serpip servis yapın
bu kadar malzemeden ikitanecikmi çıktıya
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul