07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Tatlısı 1
Yoğurt Tatlısı 
MALZEMELER:
3 çorba kaşığı yoğurt,
2 yumurta,
250 gram margarin,
1 çay kaşığı karbonat,
4 su bardağı un,
500 gram toz şeker,
4 bardak su,
1 tatlı kaşığı limon suyu
yapılışı:
Tencereye yağ konur Hafifçe eritildikten sonra yoğurt, yumurta akı ve karbonat ilave edilir Ateşe oturtulur, karıştırılır
• Sonra un ilave edilir “Kek” kıvamına getirilir
• Sonra yağlanmış tepsiye dökülür, yayılır
• Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir
• Şeker, limon suyu ve su ile “Kıvamlı Şurup” hazırlanır
• Tepsi fırından alınır Sıcakken, soğuk şurup dökülür
• Şurubu çektikten sonra istenilen şekillerde kesilip servis yapılır
dır
|
|
|