Konu
:
Kıbrıs Tatlısı Tarif
Yalnız Mesajı Göster
Kıbrıs Tatlısı Tarif
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıbrıs Tatlısı Tarif
Malzemeler
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galete unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
bir paket kabartma tozu
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için
2 su bardağı su
1
5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek
Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün
170 derece fırında 30 dakika pişirin
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün
Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin
Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul