Konu
:
Köftü Pekmezli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Köftü Pekmezli Tatlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köftü Pekmezli Tatlı
Malzemeler (6 kişilik)
1 su bardağı pekmez (200 ml)
½ su bardağından 2 parmak fazla su
4 tepeleme yemek kaşığı un
10 gram tereyağı ( 1 yemek kaşığı)
Üzeri İçin;
Dövülmüş ceviz içi
100 gram küflü peynir (Cihanbeyli küflü peyniri öneriliyor ama ben ceviz içi kullanmayı tercih ettim)
Yapılışı:
Pekmez ve suyu derin bir kaba aktarıp çatalla çırpın
Unu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin
Yapışmaz yüzeyli bir tavaya boşaltıp kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak topaklanmasına izin vermeden pişirin
Kaşığın tersiyle bastırarak köftüyü katı bir kıvama getirip artık karıştırmakta zorlanıncaya kadar pişirin ve ocağı kapayın
Tereyağını köftü sıcakken üzerine koyup erimesini saylayın
Porsiyonlamayı yaptıktan sonra ceviz içini üzerine dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul