Konu
:
Üzümlü Ve Çikolatalı Donmuş Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Ve Çikolatalı Donmuş Tatlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Ve Çikolatalı Donmuş Tatlı
Malzemeler
200 g kuru üzüm
100 ml brendi
100 g toz şeker
75 g bal
250 g yumurta sarısı (yaklaşık 7 adet yumurtanın sarısı)
150 g toz şeker
200 g yumurta akı (8-10 adet yumurtanın akı)
500 g bitter çikolata (%72 kakaolu)
800 ml çırpılmış krema
200 g toz şeker
300 g bütün badem
Hazırlanışı
Kuru üzümleri bir gece önceden brendi içinde bekletin
Sabayonu yapmak için balı 50 g sıcak suyla seyreltip şekerle birlikte tavaya koyun
Kaynama noktasına kadar getirin
3 dakika kaynatın (ısıyı 118°C kadar yülseltin)
Bir kabı kaynar su dolu başka bir kabın üzerine koyun ve 1 dakika boyunca yumurta sarılarını çırpın
Hazırladığınız şeker şurubunu yavaşça ekleyin ve kabı kaynar suyun üzerinden alın
beze için, 150 g şeker ve 50 g su kullanarak yukardaki gibi bir şeker şurubu elde edin
Yumurta aklarını blendır ile iyice kabarana kadar çırpın
Yumurta aklarına şeker şurubunu yavaşça karıştırarak ekleyin
Çikolataları bir kaba koyup sıcak (yaklaşık 40°C) su dolu başka bir kabın üzerine oturturak (benmari usulü) ocağın üstünde eritin
Kremayı iyice kıvam alana kadar çırpın
Kremanın üçte birini erittiğiniz çikolataların üzerine ekleyin ve karıştırın
Bezeli karışımı ve kremanın kalanı da ilave edin
Bu karışımı sabayonun içine üstten alta havalandırarak (katlayarak) ekleyin
Brendide beklemiş kuru üzümleri de ilave edin
Karışımı streç filmle kaplanmış bir kase veya kalıba doldurun
Buzluğa koyun
Şekerli bademler için yüksek ateşte 200 g şeker ve 50 ml suyu ısıtın
Şekerin rengi değişmeye başladığında bademleri ekleyin
Hepsi karamelle kaplanana kadar karıştırın ve ateşten alın
Karışımı donduktan sonra kalıptan çıkarın
Dilimleyip karamelize bademlerle brlikte servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul