Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Ayva Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Ayva Tatlısı





3 adet orta büyüklükte ayva
1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 adet karanfil

Yapılışı:
Ayvaları soyup ikiye bölünÇekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin
Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirinKaranfilleri ilave edin1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirinAyvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirinKalan suya vişneleri atınVanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ayvaların ortalarına doldurunSoğuyunca servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla