Konu
:
Reçelli Hamur Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Hamur Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Hamur Tatlısı
15 gr yaş maya
5 su bardağı un
2 yumurta
3 su bardağı süt
60 gr tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
100 gr ahududu marmelatı
Reçelli hamur tatlısı:
Mayayı 1
5 su bardağı ılık sütte eritin
Çukur bir kaba alıp un, tuz, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 45 gr eritilip ılınmış tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp kabarması için oda ısısında 1 saat dinlendirin
Kalan tereyağını 1
5 su bardağı süt ve 1 çorba kaşığı şekerle ısıtın
Fırın kabını hazırladığınız şekerli sütten 4 çorba kaşığı alarak ıslatın
Hamurdan 6 beze hazırlayıp unlu bir zeminde tekrar yoğurun
Elde ettiğiniz hamur parçalarını elinizle hafifçe bastırıp ortalarına birer tatlı kaşığı ahududu marmeladı ekleyin
Hamurları marmelatlar taşmayacak şekilde top şekli vererek kapatın
Fırın kabına yerleştirip geri kalan şekerli ılık sütü hamurların üzerine dökün
Üzerini folyo ile kapatın
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirdikten sonra folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin
İsteğe göre ahududu marmeladı ile ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul