Konu
:
Soğuk Turta
Yalnız Mesajı Göster
Soğuk Turta
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğuk Turta
1/4 su bardağı frenküzümü
1/2 su bardağı kurutulmuş kırmızı erik
1 çay bardağı kurutulmuş çekirdeksiz üzüm
1/3 bardak misket üzümü
2 parça kıyılmış zencefil
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
3 çorba kaşığı kahverengi toz şeker
2 su bardağı taze ekmek kırıntısı
2
1/2 su bardağı krema
5 kiraz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kestane püresi
Süslemek için
Beyaz çikolata
fındık içi
taze nane
Soğuk turta:
Frenküzümü, çekirdekleri çıkartılmış kiraz, misket üzümü, zencefil, kurutulmuş erik ve çekirdeksiz üzümü blender’le ezip iki saat bekletin
Tereyağını tavada eritip kahverengi şekeri ilave edin ve kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar pişirin
Ardından ekmek kırıntılarını ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak ısıtın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Ekmekli karışım soğuyunca blender’den geçirin
Metal kabı streç folyoyla kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yayın
Ekmekli karışımı üzerine yayın
Krema, şeker, tarçın, kestane püresi ve meyve karışımını bir birine karıştırıp kıvamlı hale getirin
Ekmekli karışımın üzerine yayın
En az 1 gece buzlukta bekletin
Kiraz, fındık içi ve isteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul