Konu
:
Vişneli Krema
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Krema
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Krema
500 gr vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1
5 yemek kaşığı mısır nişastası
400 ml krema (soğutulmuş)
Yarım su bardağı file badem veya fındık
Vişneli krema:
Vişne tanelerini, mısır nişastasını ve toz şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın
Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın
Soğuk kremayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın
Kuplara sırayla önce vişneli sosu ardından çırpılmış kremayı ekleyin
Aralara file badem serpin
Aynı işlemi kuplar doluncaya kadar tekrarlayın
Soğuk servis yapın
Krema
Kullanıldığı yemeklere farklı bir lezzet ve doku kazandıran krema, çiğ sütün süt makinelerinden geçirilerek kaymağından ayrılmasıyla elde edilmektedir
çoğunlukla krema ile aynı şey sanılan krem şanti ise kremanın şekerli halidir
Krem şanti meyve salatasında, pasta yapımı ve süslemesinde, sıcak içeceklerin üzerinde kullanılırken, krema da tatlıların yanı sıra makarnalarda, bazı çorbalarda ve et yemeklerinde de kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul