Konu
:
Hindistan Cevizli Blancmange
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Blancmange
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Blancmange
1 litre süt
7 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
400 ml Hindistan cevizi sütü
2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
Hindistan cevizli blancmange:
Sütün yarısını nişasta ile bir tencerede karıştırıp inceltin
Başka bir tencerede kalan sütü ve şekeri sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin
Ilınan süte nişastalı karışımı ekleyin
Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın
Hindistan cevizi ve hindistan cevizi sütünü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın
Kek kalıbının içini soğuk su ile ıslatıp fazla suyu süzdürün
Muhallebiyi sıcakken kalıba aktarın
Tamamen soğuduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin
Hİndistan cevizi ile süsleyerek servis yapın
Blancmange: Muhallebi mantığıyla yapılan Fransız usulü sütlü bir tatlıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul