Konu
:
Frambuazlı Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Profiterol
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Profiterol
Şu hamuru için
60 gr tereyağı
1
5 çay bardağı su
1
5 çay bardağı un
1 tutam tuz
2 yumurta
Krema için
300 ml süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şeker
2 çay kaşığı gül suyu
250 gr ahududu
Karamel için
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Frambuazlı profiterol:
Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın
Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın
Tuzla tatlandırın
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin
Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin
Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın
Gül suyunu ilave edin
Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün
Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın
Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın
Tavayı ocaktan alıp ılındırın
Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin
Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin
Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul