Konu
:
Boza Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Boza Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boza Tatlısı
Boza köpüğü için
500 ml boza
200 ml krema
Leblebi helvası için
500 gr leblebi unu
500 gr tereyağı
500 gr toz şeker
1 ml su
Boza dondurması için
1 ml boza
4 yumurta sarısı
200 ml süt
100 gr toz şeker
Leblebi ekmeği için
540 yumurta beyazı
600 gr toz şeker
750 gr un
900 gr bütün leblebi
Tuz
Boza tatlısı:
Krema ve bozayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Tereyağını eritin
Leblebi ununu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırıp 5-6 dakika kavurun
Şeker ve suyu ilave edin
Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın
Dondurma için geniş bir kapta boza, yumurta sarıları, süt ve toz şekeri iyice çırpın
Üzerini kapatıp derin dondurucuda bekletin
Leblebi ekmeği için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kapta iyice yoğurun
170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin
Soğuyunca leblebi ekmeğine istenilen şekli verip, kalıp veya bıçak yardımıyla 20 parçaya kesin
Ekmeğin üzerine helvadan sürün
Üzerine frambuazları dizin
Soğuk boza köpüğü ekleyin
Daha sonra tekrar ekmek ve helva koyup sandviç haline getirin
En üste tekrar boza köpüğü ve toz tarçın döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul