Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı





500 gr armut
1 paket vanilya
100 gr toz şeker
250 gr frambuaz

Hamuru için
200 gr un
100 gr tereyağı
1 tutam tuz
100 gr toz şeker
Yarım çay bardağı file Antep fıstığı

Armutlu ve frambuazlı tatlı:
Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve şekerle birlikte tencereye alın 10 dakika pişirin Vanilya ve frambuazları ekleyip 3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Karışımı küçük güveçlere paylaştırın

Un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu bir kaseye alıp parmak uçlarınızla yoğurun Şeker ve fıstığı ekleyip karıştırın ve meyvelerin üzerine serpiştirin 190 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp ılınınca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla