Konu
:
İrmikli Ayva
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Ayva
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Ayva
2 ayva
1
5 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı lohusa şekeri (ayvaya pembe rengini vermek için)
1 su bardağı süt
50 gr irmik
50 gr toz şeker
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
50 gr yaban mersini
30 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 su bardağı ayva kompostosunun suyu
Yarım su bardağı soğuk su
1 yaprak jelatin
Süslemek için
Yaban mersini
Minik rulo gofret
İrmikli ayva:
Ayva kompostosu için ayvaların kabuklarını soyun ve ufak doğrayın
Bir tencerede 1
5 su bardağı su ile ayvaları haşlayın ve daha sonra şekeri ilave edip karıştırın
Şurubu koyulaşınca ocaktan alın
İçindeki ayvaları çatalla ezerek püre haline getirin
Suyunu jöle için ayırın
Başka bir tencerede kalan süt, toz şeker, lohusa şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu kaynatın
Karıştırırken irmiği ekleyin
Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin
Ocaktan alınca tereyağı ve yaban mersinlerini ilave edip karıştırın
Üzeri için, yarım su bardağı soğuk suda jelatini eritin
Yumuşayınca suyunu iyice sıkıp ılık ayva kompostosuna ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın
Minik bardakların en altına ayva püresini paylaştırın
Üzerlerine irmikli karışımı aktarıp buzdolabında soğutun
En son jöleyi üstüne paylaştırın
Minik rulo gofreti ufak dilimleyin
Bir kürdana yaban mersiniyle dilediğiniz gibi dizin
Bardakların üzerine yerleştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul