Konu
:
Pembe Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Pembe Sütlaç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pembe Sütlaç
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1
5 su bardağı su
1 kibrit kutusu lohusa şekeri
3 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tutam tuz
150 gr kiraz
vişne ve karadut
2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
Pembe sütlaç:
Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatın
Soğumaya bırakın
Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayın
Vanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edin
Arada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirin
Nişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezin
Nişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ekleyip hızla karıştırın
İyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın
Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletin
Ertesi gün servis tabağına ters çevirip alın
Ortasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul