Yalnız Mesajı Göster

Pembe Sütlaç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pembe Sütlaç





1 çorba kaşığı buğday nişastası
15 su bardağı su
1 kibrit kutusu lohusa şekeri
3 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tutam tuz
150 gr kiraz
vişne ve karadut
2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı

Pembe sütlaç:
Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatınSoğumaya bırakın

Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayınVanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edinArada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirinNişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezinNişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ekleyip hızla karıştırınİyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın

Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletinErtesi gün servis tabağına ters çevirip alınOrtasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpinServis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla