07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Renkli Muhallebi

Çilekli muhallebi için
2 su bardağı su
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı çilek suyu
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
15 gr tereyağı
Kakaolu muhallebi için
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
Sade muhallebi için
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
15 gr tereyağı
Üzeri için
200 gr bitter çikolata
6 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
Üç renkli muhallebi:
Su, şeker, yumurta, çilek meyveli sos,nişasta ve unu tencereye alıp pütürsüz kıvama gelene kadar çırpın Kısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin Tereyağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın
Mikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpın Muhallebiyi fanus şekilli kalıplara paylaştırın Üzerini spatula ile düzeltin Buzdolabında 45 dakika bekletin
Kakaolu muhallebi için, süt, şeker, nişasta, un, kakao ve yumurtayı tencerede pütürsüz olana kadar çırpın Kısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin
Tereyağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın Mikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpın Muhallebiyi kalıplara paylaştırın Üzerini spatula ile düzeltin Buzdolabında 45 dakika bekletin
Sade muhallebi için, süt,şeker, nişasta, un ve yumurtayı tencerede pütürsüz olana kadar çırpın Kısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin Tereyağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın Mikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpın Muhallebiyi kalıplara paylaştırın Üzerini spatula ile düzeltin Buzdolabında 45 dakika bekletin
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Kalıpları servis tabaklarına ters çevirip alın Üzerlerine çikolatayı gezdirip fıstıkla süsleyin 10 dakika bekletip servis yapın
|
|
|