Konu
:
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi
Yalnız Mesajı Göster
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı krema
200 gr toz şeker
2 yaprak irdişah
Sos için
250 gr frambuaz veya çilek
5 cl rom
100 gr toz şeker
İrdişah kokulu saray muhallebisi:
Süt ile irdişahı birlikte kaynatın
Krema hariç diğer malzemeleri ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın
İrdişah yapraklarını içinden çıkarın
Kremayı ilave edip beş dakika kısık ateşte pişirin
Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika çırpın
Ilınınca servis kaselerine paylaştırın
Sos için tüm malzemeyi mikserde karıştırın
Muhallebi soğuyunca üzerine ekleyip servis yapın
İrdişah: Ege yöresinde, vanilya yerine kullanılan ıtırımsı bir bitki
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul