Yalnız Mesajı Göster

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi





1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı krema
200 gr toz şeker
2 yaprak irdişah

Sos için
250 gr frambuaz veya çilek
5 cl rom
100 gr toz şeker

İrdişah kokulu saray muhallebisi:
Süt ile irdişahı birlikte kaynatın Krema hariç diğer malzemeleri ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın İrdişah yapraklarını içinden çıkarın

Kremayı ilave edip beş dakika kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika çırpın Ilınınca servis kaselerine paylaştırın

Sos için tüm malzemeyi mikserde karıştırın Muhallebi soğuyunca üzerine ekleyip servis yapın

İrdişah: Ege yöresinde, vanilya yerine kullanılan ıtırımsı bir bitki

Alıntı Yaparak Cevapla