Konu
:
Ananas Flambe
Yalnız Mesajı Göster
Ananas Flambe
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananas Flambe
1 ananas
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı esmer şeker
4 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı likör
1 yemek kaşığı kavrulmuş badem
Ananas flambe:
Ananasın alt ve üst kısımlarını kesin
Kenarlarını ve kabuklarını soyun
İnce dilimleyip elma soyacağı veya bıçakla dilimlerin ortasını çıkarın
Tereyağı ile şekeri tavada eritin
Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin
Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin
Dilimler esmerleşince tavadan alın
Ananas dilimlerinin tamamını tavaya alın
Kısık ateşte hafifçe ısıtıp, üzerlerine likör dökün
Alevler sönünce tavadan alıp, kavrulmuş badem ile süsleyerek bekletmeden servis yapın
Tatlınızı, konserve ananasla da hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul