Konu
:
Vişne Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Helvası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Helvası
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
500 gr vişne püresi
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Süslemek için
Vişne taneleri
Vişne helvası:
Tereyağını tencerede eritip elenmiş unu ekleyin
Rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun
Vişne püresini ekleyip 10
dakika pişirin
Şekeri ilave edin
Kaşıkla birkaç kez karıştırıp su ve sütü ekleyin
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın
15 dakika
bu şekilde pişirin
Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Helva harcından cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp silindir şekli verin
Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyip servis yapın
Vişne helvası artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul