Yalnız Mesajı Göster

Vişne Helvası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Helvası





250 gr tereyağı
3 su bardağı un
500 gr vişne püresi
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Süslemek için
Vişne taneleri

Vişne helvası:
Tereyağını tencerede eritip elenmiş unu ekleyin Rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun Vişne püresini ekleyip 10
dakika pişirin

Şekeri ilave edin Kaşıkla birkaç kez karıştırıp su ve sütü ekleyin Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın 15 dakika
bu şekilde pişirin

Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakınHelva harcından cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp silindir şekli verin

Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyip servis yapın Vişne helvası artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla