Konu
:
Çilek Aromalı Keşkül
Yalnız Mesajı Göster
Çilek Aromalı Keşkül
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilek Aromalı Keşkül
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı antepfıstığı
1 su bardağı tuzsuz badem
4 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 su bardağı tozşeker
1 tutam tuz
150 gr çilek
Süslemek için
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Çilek aromalı keşkül:
Badem ve antepfıstıklarını sıcak suda 5 dakika bekletin
Kağıt havlu üzerine alıp iyice süzün
Badem ve antepfıstığının
kabuklarını soyup robotta ayrı ayrı un halinde ezin
Sütü tencereye dökün
Pirinç unu, tozşeker, bir tutam tuz, çekilmiş badem ve antepfıstığını ekleyin
Pirinç unu eriyene
kadar karıştırın
Çırpma teliyle devamlı aynı yöne doğru çırparak kısık ateştemuhallebi kıvamında pişirin
Kıvamı koyulaştıktan sonra muhallebiyi ocaktan almadan 5 dakika önce hindistancevizini ekleyin
Karışıma yedirinceye kadar karıştırın
Üzerinin kabuk tutmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın
Çilekleri temizleyip ince halkalar şeklinde dilimleyin
4 veya 6 servis kasesinin dibini ve kenarını çilek dilimleriyle kaplayın
Keşkülü soğuduktan sonra kaselere paylaştırın
Üzerlerine birer dilim çileği hafif bastırarak ilave edin
Buzdolabında
birkaç saat soğumaya bıraktıktan sonra antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul