Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Ve Çikolatalı Mus

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Ve Çikolatalı Mus





3 yumurta
200 gr bitter çikolata
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 tatlı kaşığı granül kahve
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tutam tuz

Armutlu sos için
4 armut
1 su bardağı kayısı suyu (veya taze sıkılmış mandalina suyu)
1 çorba kaşığı tozşeker
4 tatlı kaşığı çırpılmış kremşanti (veya kaymak)

Armutlu ve çikolatalı mus:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Aklara bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpın Yumurta sarılarını tozşekerle köpük
köpük olana kadar çırpın

Çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba alın ve benmari usulü eritin Ocaktan alıp granül kahveyi ve şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın Arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın Yumurta sarılı karışımı ekleyip hızla karıştırın

Toz kremşantiyi bir kaba dökün Sütü azar azar ilave edip çırpın Kremşantiyi çikolatalı harca ekleyip karıştırın Yumurta
akları ve portakal kabuğunu ilave edip mikserle çırpın Streç folyo ile kaplı küçük kalıplara paylaştırın Buzlukta 3-4 saat bekletin

Armutları soyup dilimleyin Kayısı suyu ve şekeri tavada kaynatın Armut dilimlerini ekleyip yumuşayana kadar pişirin

Musu buzluktan çıkarıp servis tabaklarına ters çevirip alın ve etrafını armut dilimleriyle süsleyip sosu gezdirin Üzerlerine
birer kaşık kremşanti ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla