Konu
:
Armutlu Ve Çikolatalı Mus
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Ve Çikolatalı Mus
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Ve Çikolatalı Mus
3 yumurta
200 gr bitter çikolata
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 tatlı kaşığı granül kahve
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tutam tuz
Armutlu sos için
4 armut
1 su bardağı kayısı suyu (veya taze sıkılmış mandalina suyu)
1 çorba kaşığı tozşeker
4 tatlı kaşığı çırpılmış kremşanti (veya kaymak)
Armutlu ve çikolatalı mus:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın
Aklara bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpın
Yumurta sarılarını tozşekerle köpük
köpük olana kadar çırpın
Çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba alın ve benmari usulü eritin
Ocaktan alıp granül kahveyi ve şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın
Arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın
Yumurta sarılı karışımı ekleyip hızla karıştırın
Toz kremşantiyi bir kaba dökün
Sütü azar azar ilave edip çırpın
Kremşantiyi çikolatalı harca ekleyip karıştırın
Yumurta
akları ve portakal kabuğunu ilave edip mikserle çırpın
Streç folyo ile kaplı küçük kalıplara paylaştırın
Buzlukta 3-4 saat bekletin
Armutları soyup dilimleyin
Kayısı suyu ve şekeri tavada kaynatın
Armut dilimlerini ekleyip yumuşayana kadar pişirin
Musu buzluktan çıkarıp servis tabaklarına ters çevirip alın ve etrafını armut dilimleriyle süsleyip sosu gezdirin
Üzerlerine
birer kaşık kremşanti ekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul