Konu
:
Kiraz Şekerlemeler
Yalnız Mesajı Göster
Kiraz Şekerlemeler
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiraz Şekerlemeler
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr margarin
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 bardak bütün fındık
1 bardak kiraz sapı
Üzeri için
1
5 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
2 çay bardağı toz şeker
Kiraz şekerlemeler:
Un ,kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyip harmanlayın
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, 2 yumurta, yoğurt, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu hamur yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar mikserle çırpın
Unlu karışımı ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurdan küçük parçalar koparın ve fındık tanesi ortada kalacak şekilde avucunuzda yuvarlayın
Kiraz sapını hamura batırıp kiraz şeklinde toparlayın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Çukur bir kapta kırmızı gıda boyası ile 1 bardak suyu iyice karıştırın
Soğuyan kurabiyeleri teker teker boyalı suya batırdıktan sonra toz şekere bulayın
Servis kasesine alıp taze yeşil yapraklarla süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul