Konu
:
Kuru Kayısılı Toplar
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısılı Toplar
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Kayısılı Toplar
200 gr margarin
1 su bardağı pudraşeker
3
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı krema
1 damla kayısı esansı
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
2 yumurta
Üzeri için
2 yumurta akı
İnce çekilmiş antep fıstığı içi
Kuru kayısılı toplar:
Yumurtaları mikserle iki misli oluncaya kadar çırpın
Margarini oda ısısında yumuşatıp ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın
Pudra şekerini ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin
Karışımı hamur yoğurma kabına alın
Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun
Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin
Yumuşak bir hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Renkli kek kağıtlarına paylaştırın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul