Yalnız Mesajı Göster

Ballı Krep Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Krep Tarifi



Ballı Krep Tarifi




Malzemeler:

90 gr un(2/3 su bardağı)
2 Yemek kaşığı toz şeker
200 ml süt
2 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı portakal suyu
120 gr tereyağı
200 gr krema
1/2 Su bardağı bal
4 Adet yumurta sarısı
40 gr dolmalık fıstık
250 gr frambuaz
4 Yemek kaşığı frambuaz likörü
Tuz
Yağlı kağıt


Hazırlanışı:

Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun
Süt, yumurta ve portakal suyunu katın
100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin
Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin
Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin
Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin
Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin
Daha sonra ateşten alın
Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun
Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün
Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin
Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın
pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin
Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın
Servis yaparken krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fıstıkları serpiştirin

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla