Konu
:
Ballı Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Güllaç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Güllaç
5 güllaç yaprağı
3 çorba kaşığı süzme bal
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıcak süt
2 yumurta
Kızartma için sıvıyağ
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Limon suyu
Ballı güllaç:
Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın
1-2 damla limon suyu ekleyin
Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Cevizle balı bir kapta karıştırın
1 güllâç yaprağını dörde bölün
Sütü bir tepsiye alın
Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın
İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın
Ilık olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul