Yalnız Mesajı Göster

Çikolata Soslu Armut

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Soslu Armut





6 olgun armut
İkiye kesilmiş 1 limon
Yarım limon suyu
1 kahve fincanı tozşeker
1 çubuk tarçın

Sos için:
Yarım su bardağı süt kreması
1 su bardağı kahverengi tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
200 gr bitter çikolata

Çikolata soslu armut:
Armutların sapını koparmadan kabuklarını soyun Alt kısmından meyveyi zedelemeden çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı yardımıyla çıkarın Armutları, kararmamaları için limon dilimleriyle ovun

Tozşeker ve suyu tencereye alıp ateşe oturtun Su kaynamaya başlayınca limon suyu, çubuk tarçın ve armutları ilave edin Armutlar hafif yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin

Sos için; bitter çikolatayı küçük parçalara bölün Krema, çikolata, tereyağı ve sütü tencereye alın Kahverengi şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın Çikolata eriyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin

Armutları kevgirle alıp suyunu süzün Ağız kısmı geniş ayaklı kadehlere yerleştirin Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirerek paylaştırın 5 dakika bekletip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla