Konu
:
Çikolata Soslu Armut
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Soslu Armut
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Soslu Armut
6 olgun armut
İkiye kesilmiş 1 limon
Yarım limon suyu
1 kahve fincanı tozşeker
1 çubuk tarçın
Sos için:
Yarım su bardağı süt kreması
1 su bardağı kahverengi tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
200 gr bitter çikolata
Çikolata soslu armut:
Armutların sapını koparmadan kabuklarını soyun
Alt kısmından meyveyi zedelemeden çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı yardımıyla çıkarın
Armutları, kararmamaları için limon dilimleriyle ovun
Tozşeker ve suyu tencereye alıp ateşe oturtun
Su kaynamaya başlayınca limon suyu, çubuk tarçın ve armutları ilave edin
Armutlar hafif yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
Sos için; bitter çikolatayı küçük parçalara bölün
Krema, çikolata, tereyağı ve sütü tencereye alın
Kahverengi şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın
Çikolata eriyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin
Armutları kevgirle alıp suyunu süzün
Ağız kısmı geniş ayaklı kadehlere yerleştirin
Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirerek paylaştırın
5 dakika bekletip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul