Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler





600 gr şeftali
600 gr kayısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
80 gr toz şeker
40 gr mısır nişastası

Hamuru için
125 gr un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
50 gr toz şeker
60 gr tereyağı
65 gr yoğurt

Kayısılı ve şeftalili cobbler:
Meyvelerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın üzerine şeker ekleyip karıştırın ve 35 dakika bekletin Hamur için; un, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu harmanlayın Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yoğurun Yoğurdu ekleyip iyice karıştırın Meyvelerin üzerine limon suyu, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın Hamuru üzerine parça parça yerleştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin Dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla