Konu
:
Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler
600 gr şeftali
600 gr kayısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
80 gr toz şeker
40 gr mısır nişastası
Hamuru için
125 gr un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
50 gr toz şeker
60 gr tereyağı
65 gr yoğurt
Kayısılı ve şeftalili cobbler:
Meyvelerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın
üzerine şeker ekleyip karıştırın ve 35 dakika bekletin
Hamur için; un, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu harmanlayın
Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yoğurun
Yoğurdu ekleyip iyice karıştırın
Meyvelerin üzerine limon suyu, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın
Hamuru üzerine parça parça yerleştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin
Dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul