Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Çikolatalı Şarlotu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Çikolatalı Şarlotu





1 paket kedidili bisküvi
Yarım su bardağı süt
1 kg armut
3 yemek kaşığı toz şeker
30 gr margarin
80 gr bitter çikolata
100 ml krema
3 yumurta

Servis için
İsteğe göre karamelli sos

Armutlu çikolatalı şarlotu:
Soyulmuş ve dilimlenmiş armutları bir tavaya alıp toz şeker ve margarinle birlikte pişirin Armutlar yumuşayınca tavadan alın ve kalan şerbeti karamelize oluncaya kadar pişirmeye devam edip ocaktan alın Pişen armutları ekleyin

Çikolata ve kremayı bir tencerede benmari usulü kısık ateşte eritin Yumurta sarılarını ve mikserle köpürttüğünüz yumurta aklarını ilave edip çırpın

Kedidili bisküvileri süte batırıp yumuşamasını sağlayın ve bardağın etrafına yerleştirin Bardakların dibine armutların yarısını bölüştürün Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı paylaştırın Kalan armutları ilave edin Karamel sosunu küçük cam tüplerin içine aktarıp armutların içine batırın ve servis yapın


Şarlot (Charlotte): Kedidili bisküvileri ve krema kullanılarak, çember formunda hazırlanan bir pasta çeşididir

Alıntı Yaparak Cevapla