Konu
:
Armutlu Çikolatalı Şarlotu
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Çikolatalı Şarlotu
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Çikolatalı Şarlotu
1 paket kedidili bisküvi
Yarım su bardağı süt
1 kg armut
3 yemek kaşığı toz şeker
30 gr margarin
80 gr bitter çikolata
100 ml krema
3 yumurta
Servis için
İsteğe göre karamelli sos
Armutlu çikolatalı şarlotu:
Soyulmuş ve dilimlenmiş armutları bir tavaya alıp toz şeker ve margarinle birlikte pişirin
Armutlar yumuşayınca tavadan alın ve kalan şerbeti karamelize oluncaya kadar pişirmeye devam edip ocaktan alın
Pişen armutları ekleyin
Çikolata ve kremayı bir tencerede benmari usulü kısık ateşte eritin
Yumurta sarılarını ve mikserle köpürttüğünüz yumurta aklarını ilave edip çırpın
Kedidili bisküvileri süte batırıp yumuşamasını sağlayın ve bardağın etrafına yerleştirin
Bardakların dibine armutların yarısını bölüştürün
Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı paylaştırın
Kalan armutları ilave edin
Karamel sosunu küçük cam tüplerin içine aktarıp armutların içine batırın ve servis yapın
Şarlot (Charlotte): Kedidili bisküvileri ve krema kullanılarak, çember formunda hazırlanan bir pasta çeşididir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul