Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup





2 kg balkabağı
15 kg kestane
2 su bardağı tozşeker

Muhallebi için:
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı file antepfıstığı

Kestaneli ve balkabaklı kup:
Balkabağını temizleyip dilimleyin Tencereye alıp üzerine 1 bardak tozşeker ve yarım bardak su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın Soğumaya bırakın

Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın 1 bardak şeker ekleyip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin Ocaktan alıp soğutun

Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın Nişasta ve unu yarım bardak suda ezip yumurtalı karışıma ekleyin Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin Mikserle çırparak soğutun

Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antepfıstığı ile süsleyin Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla