Konu
:
Kestaneli Ve Balkabaklı Kup
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Ve Balkabaklı Kup
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Ve Balkabaklı Kup
2 kg balkabağı
1
5 kg kestane
2 su bardağı tozşeker
Muhallebi için:
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı file antepfıstığı
Kestaneli ve balkabaklı kup:
Balkabağını temizleyip dilimleyin
Tencereye alıp üzerine 1 bardak tozşeker ve yarım bardak su ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin
Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın
Soğumaya bırakın
Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın
Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın
1 bardak şeker ekleyip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin
Ocaktan alıp soğutun
Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın
Nişasta ve unu yarım bardak suda ezip yumurtalı karışıma ekleyin
Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin
Mikserle çırparak soğutun
Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antepfıstığı ile süsleyin
Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul