Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Börek

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Börek





1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı pirinç unu
Yarım yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
3 damla sakızı
10 milföy hamuru
1 su bardağı çekirdeksiz vişne

Vişneli börek:
Süt, pirinç unu, un ve şekeri bir tencereye alıp, tahta kaşıkla karıştırın Koyulaşmaya başladığında ocağın altını kısıp pişirmeye devam edin Kaynayınca ocağın altını kapatın Damla sakızı ekleyip, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın

Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri muhallebiye ilave edin

Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız vişneli muhallebiden paylaştırın Hamuru ikiye katlayıp kenarlarını yapıştırın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla