Konu
:
Vişneli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Börek
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Börek
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı pirinç unu
Yarım yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
3 damla sakızı
10 milföy hamuru
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
Vişneli börek:
Süt, pirinç unu, un ve şekeri bir tencereye alıp, tahta kaşıkla karıştırın
Koyulaşmaya başladığında ocağın altını kısıp pişirmeye devam edin
Kaynayınca ocağın altını kapatın
Damla sakızı ekleyip, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın
Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri muhallebiye ilave edin
Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız vişneli muhallebiden paylaştırın
Hamuru ikiye katlayıp kenarlarını yapıştırın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul