Yalnız Mesajı Göster

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte





1 kg kırmızı erik
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için
3 erik
Taze nane yaprakları
1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Erikli ve hindistancevizli pelte:
Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayınHindistan cevizi ile karıştırıp en az iki saat bekletin

Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alınÜzerini örtecek kadar su ilave edip erikler yumuşayıncaya kadar pişirinOcaktan alıp süzgeç yardımıyla suyunu süzünSuyundan iki bardak kadarını ayırın

Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinOcaktan alıp kaselere paylaştırınHindistan cevizli, erikli karışım ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla