Konu
:
Erikli Ve Hindistancevizli Pelte
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Ve Hindistancevizli Pelte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Ve Hindistancevizli Pelte
1 kg kırmızı erik
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
3 erik
Taze nane yaprakları
1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Erikli ve hindistancevizli pelte:
Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayın
Hindistan cevizi ile karıştırıp en az iki saat bekletin
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alın
Üzerini örtecek kadar su ilave edip erikler yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp süzgeç yardımıyla suyunu süzün
Suyundan iki bardak kadarını ayırın
Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp kaselere paylaştırın
Hindistan cevizli, erikli karışım ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul