Konu
:
Çilekli Ve Elmalı Galette
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Ve Elmalı Galette
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Ve Elmalı Galette
Hamuru için
2
5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır unu
1 tutam tuz
115 gr tereyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
İç malzeme için
1 yeşil elma
250 gr çilek
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Kenarları için
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı file badem
Üzeri için
Çilek dilimleri
File Antep fıstığı
Çilekli ve elmalı galette:
Sütü ısıtın
Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin
Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın
Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar karıştırın
Limonlu süt karışımını ilave edin
Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç filme sarıp 35 dakika soğutun
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Çilekleri doğrayıp birlikte geniş bir kaseye alın
Toz şeker, esmer şeker, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın
Hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt arasında merdane ile açın
Kenarlardan 4-5 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin
Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın
Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun kenarlarına sürün
Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra üzerini çilek dilimleri ve file fıstık ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul