Konu
:
Elmalı Ve Fıstıklı Pay
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Ve Fıstıklı Pay
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Ve Fıstıklı Pay
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı soğuk su
Yarım su bardağı tereyağı
Elmalı harç için
3 elma
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı
Süslemek için
İri çekilmiş Antep fıstığı
Toz fıstık
Elmalı ve fıstıklı pay:
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Un ve ufak parçalar halinde kesilmiş tereyağını parmaklarınızla birbirine yedirin
Yavaş yavaş soğuk su ilave ederek hamuru yoğurun
Sert bir hamur hazırlayın ve hamuru yumuşamaması için uzun süre yoğurmayın
Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin
Buzdolabından alıp, hamuru ikiye bölün ve 30 dakika daha buzdolabında dinlenmeye bırakın
Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun bir parçasını alıp merdane ile açın
23-24 cm çapındaki tart kalıbını yağlayın
Hamuru kalıba yerleştirin
Kalıptan taşan hamurları diğer hamura ilave etmek üzere koparın
Elmalı harç için, elmaları rendeleyip diğer malzemelerle bir kapta karıştırın
Hamurun üzerine yayın
Buzdolabından diğer hamuru alıp merdane ile açın ve tartın üzerini kaplayın
Hamurun kenarlarını elinizle mümkün olduğunca alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirin
Üzerine çatalla delikler açın
Tart kalıbının kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın ve 25 dakika pişirin
Folyoyu çıkarıp 25 dakika daha pişirin
Ilınınca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul