Konu
:
Erikli Sürpriz Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Sürpriz Tatlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Sürpriz Tatlı
Hamur için:
75 gr margarin
220 gr un
1 tutam tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı tozşeker
1 yumurta
7 çorba kaşığı süt
İç malzemesi:
700 gr kırmızı erik
1
5 kahve fincanı tozşeker
3 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri
Erikli sürpriz tatlı:
Margarini küçük küçük doğrayın
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın
Kabartma tozu, tuz ve margarini ilave edip pürtüklü bir hamur hazırlayın
1 kahve fincanı tozşeker ilave edip yoğurun
Yumurtayı 5 kaşık sütle çırpın
Hazırladığınız pürtüklü hamurun ortasını havuz gibi açıp yumurtalı sütü ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 1 santim kalınlığında açın
Bardak ağzı ile yuvarlaklar halinde kesin
Erikleri yıkayıp kurulayın
Dörde dilimleyip çekirdeklerini çıkarın ve 25x21 santimlik dikdörtgen bir kalıba yayın
2 çorba kaşığı tozşekeri ayırın, kalan şekeri ve 1 çay kaşığı tarçını eriklerin üzerine serpin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin ve ılınmaya bırakın
Hazırladığınız hamurları kalıptaki eriklerin üzerine, uçları hafif üstüste gelecek şekilde yerleştirin
Kalan 2 kaşık sütü fırça ile hamurların üzerine sürün
Ayırdığınız tozşeker ve kalan tarçını serpin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 15 dakika pişirin
Fırın ısısını 180'e düşürüp 10 dakika daha pişirin
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul