Konu
:
Dondurmalı Ballı Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Ballı Güllaç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Ballı Güllaç
1 çay bardağı süzme çiçek balı
6 güllaç yaprağı
3
5 su bardağı süt
1
5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzeri için
Süzme çiçek balı
Toz Antep fıstığı
Vanilyalı dondurma
Taze meyve
Dondurmalı ballı güllaç:
Sütü ısıtıp balı ekleyip karıştırın
Bir güllaç yaprağını dikdörtgen tepsiye yerleştirin
Üzerine kepçe ile ballı süt gezdirin
İki yaprağı da aynı şekilde yerleştirerek süt ile ıslatın
İri dövülmüş cevizi üzerine serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da teker teker yerleştirip süt ile ıslatın
En üste kalan sütü döküp buzdolabında soğumaya bırakın
Güllacı dilimleyip servis tabağına alın
Üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirip bal gezdirin
Toz fıstık serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul