Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Ballı Güllaç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Ballı Güllaç





1 çay bardağı süzme çiçek balı
6 güllaç yaprağı
35 su bardağı süt
15 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için
Süzme çiçek balı
Toz Antep fıstığı
Vanilyalı dondurma
Taze meyve

Dondurmalı ballı güllaç:
Sütü ısıtıp balı ekleyip karıştırın Bir güllaç yaprağını dikdörtgen tepsiye yerleştirin Üzerine kepçe ile ballı süt gezdirin İki yaprağı da aynı şekilde yerleştirerek süt ile ıslatın İri dövülmüş cevizi üzerine serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da teker teker yerleştirip süt ile ıslatın En üste kalan sütü döküp buzdolabında soğumaya bırakın Güllacı dilimleyip servis tabağına alın Üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirip bal gezdirin Toz fıstık serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla