Yalnız Mesajı Göster

Maydonoz Yemeği

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydonoz Yemeği



Nohut 1/4 su bardağı
45
Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanırMaydanozlar iyice yıkanır ve ayıklanırDiğer tarafta 3 su bardağı su ocağa konur,kaynayınca tuz ve maydanozlar ilave edilerek hafif haşlanıp suyu süzülür Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranırBiberler yıkanıp küçük küçük haşlanan maydanozlar ise 1-2 parmak enine doğranırBir tencerede yağ ve soğan sarartılırBiber ilave edilip biraz çevrilir ve salça eklenerek biraz daha kavrulurMaydanoz ve bulgur katılıp karıştırılır,sonra nohut ilave edilirÜzerine ,maydanoz ve nohut'un haşlama suyu 3 su bardağına tamamlanır ve ısıtılarak(su miktarı maydanozların üzerini 2 parmak geçecek kadar olmalıdır)dökülürBir tatlı kaşığı tuz atılır ve ateş kısılarak bulgur yumuşayınca kadar pişirilirServis tabağına alınıp üzerine ezilmiş yoğurt gezdirilir
Maydanoz 6-8 büyük boy
1000
Su 3 su bardağı
600
Soğan 1 büyük boy
100
Yeşil biber 2 orta boy
20
Zeytinyağı 01/2 su bardağı
10
Salça 2 yemek kaşığı
20
Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
80
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
NOT
Yoğurt(süzme)
1 su bardağı
250
Afyon yöresinde sevilerek yapılan bir yemektirBir yemek kaşığı çiğ kaymak (krema) ilave edilirse daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla