Konu
:
Maydonoz Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Maydonoz Yemeği
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maydonoz Yemeği
Nohut
1/4 su bardağı
45
Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır
Maydanozlar iyice yıkanır ve ayıklanır
Diğer tarafta 3 su bardağı su ocağa konur,kaynayınca tuz ve maydanozlar ilave edilerek hafif haşlanıp suyu süzülür
Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır
Biberler yıkanıp küçük küçük haşlanan maydanozlar ise 1-2 parmak enine doğranır
Bir tencerede yağ ve soğan sarartılır
Biber ilave edilip biraz çevrilir ve salça eklenerek biraz daha kavrulur
Maydanoz ve bulgur katılıp karıştırılır,sonra nohut ilave edilir
Üzerine ,maydanoz ve nohut'un haşlama suyu 3 su bardağına tamamlanır ve ısıtılarak(su miktarı maydanozların üzerini 2 parmak geçecek kadar olmalıdır)dökülür
Bir tatlı kaşığı tuz atılır ve ateş kısılarak bulgur yumuşayınca kadar pişirilir
Servis tabağına alınıp üzerine ezilmiş yoğurt gezdirilir
Maydanoz
6-8 büyük boy
1000
Su
3 su bardağı
600
Soğan
1 büyük boy
100
Yeşil biber
2 orta boy
20
Zeytinyağı 0
1/2 su bardağı
10
Salça
2 yemek kaşığı
20
Malatya Pilavlık Bulgur
1/2 su bardağı
80
Tuz
2 tatlı kaşığı
12
NOT
Yoğurt(süzme)
1 su bardağı
250
Afyon yöresinde sevilerek yapılan bir yemektir
Bir yemek kaşığı çiğ kaymak (krema) ilave edilirse daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul