Konu
:
Damak Çatlatan Tat Bamya Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Damak Çatlatan Tat Bamya Kızartması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damak Çatlatan Tat Bamya Kızartması
Kullanılan Malzemeler:
Dilediğiniz kadar bamya
Limon
Tuz
Tereyağı
Sarımsak
Domates
Kızartmak için yağ
Tarifin Hazırlanışı
Bir kapta limonlu su hazırlayınız içersine koni şeklinde kestiğiniz bamyaları bir müddet bekletiniz
Daha sonra bamyaları süzüp kağıt havlu ile kurutunuz
Bir tencere ve ya tavaya yarım çay bardağı kadar yağ ekleyip kızdırın;bamyaları kızan yağda orta ateşte 15 dk kadar pişirin (aynı biber kızartır gibi
)
Kızaran bamyaları tabağa alın
Sosu için
5-6 adet domates rendesi ;tuz ve 3-4 diş sarımsak gerekiyor
Tereyağı eritip sarımsakları ince ince kıyıp kavuruyoruz;1-2 dk sonra domatesleri ve azıcık tuz ekleyip 5 dk kadar pişiriyoruz
(daha sulu olsun isterseniz su katabilirsiniz
)
Pişen sosumuzu hiç soğutmadan,bamyaların üzerine döküp üzerini kapatıp 20 dk kadar bekletiyoruz
(birbirleri ile kaynaşıyor,servis vaktini keyiflendirmek için bekliyorlar
Veee enfes bamyalar hazır!
parmaklarınızı yiyeceksinizDilerseniz yoğurtla servis edin
(sosta mutlaka az da olsa sarımsak kullanın lütfen kızartmanın tadını almak istiyorsanız salça ile değil has domatesle hazırlayın tarife harfiyen uyarsanız enfes bir yemek ,masanızda yerini alacak
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul