Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pazı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Pazı





1 Demet pazı
1 Çay bardağı pirinç
1 Adet küçük boy patates
2-3 Yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Pazıları iyice yıkayın ve saplarıyla birlikte çok ince olmayacak şekilde doğrayınPatateslerin kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin Pirinçleri yıkayıp süzünKullanacaksanız soğanı küp küp doğrayın ve pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile soteleyin
Pembeleşen soğanlara pazıları ve patatesleri ilave edip pazılar sönünceye kadar soteleyinSoğan kullanmayacaksanız pazıları tencereye alın ve üzerine bir kaşık zeytinyağı ekleyip pazılar sönünceye kadar kavurun ve patatesleri ekleyip biraz daha soteleyin
Tuz, karabiber ve isteğe göre sebzeli çeşni ekleyinPirinçleri de ekleyip 2 su bardağı ılık suyu ekleyip kapağını kapatın
Suyunu çekinceye kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın, eğer daha pişmiş isterseniz biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla