Konu
:
Zeytinyağlı Pazı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Pazı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Pazı
1 Demet pazı
1 Çay bardağı pirinç
1 Adet küçük boy patates
2-3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Pazıları iyice yıkayın ve saplarıyla birlikte çok ince olmayacak şekilde doğrayın
Patateslerin kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin Pirinçleri yıkayıp süzün
Kullanacaksanız soğanı küp küp doğrayın ve pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile soteleyin
Pembeleşen soğanlara pazıları ve patatesleri ilave edip pazılar sönünceye kadar soteleyin
Soğan kullanmayacaksanız pazıları tencereye alın ve üzerine bir kaşık zeytinyağı ekleyip pazılar sönünceye kadar kavurun ve patatesleri ekleyip biraz daha soteleyin
Tuz, karabiber ve isteğe göre sebzeli çeşni ekleyin
Pirinçleri de ekleyip 2 su bardağı ılık suyu ekleyip kapağını kapatın
Suyunu çekinceye kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın, eğer daha pişmiş isterseniz biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul