Yalnız Mesajı Göster

Köfteli Kabak Halkaları

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Kabak Halkaları





4 kabak
300 gr tavuk kıyma
1 soğan
Yarım demet dereotu
3-4 domates
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
karabiber
kırmızıbiber

Köfteli kabak halkaları:
Soğanı soyup rendeleyin Ekmek içini elinizle ufalayın Kıymayı derin bir kaba alıp soğan, ekmek içi, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayın


Kabakları temizleyip 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın Tuzlu kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın Kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın


Domatesleri soyup küp küp doğrayın Sarımsakları soyup ezin ve domateslerle karıştırın 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp domatesi ekleyin ve sos kıvamında pişirin Tuzla tatlandırın


Kabakları yağlanmış fırın kabına dizin İçlerine köfteleri yerleştirip üzerine domates sosunu gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla