Konu
:
Köfteli Kabak Halkaları
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Kabak Halkaları
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Kabak Halkaları
4 kabak
300 gr tavuk kıyma
1 soğan
Yarım demet dereotu
3-4 domates
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
karabiber
kırmızıbiber
Köfteli kabak halkaları:
Soğanı soyup rendeleyin
Ekmek içini elinizle ufalayın
Kıymayı derin bir kaba alıp soğan, ekmek içi, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayın
Kabakları temizleyip 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın
Tuzlu kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın
Kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Sarımsakları soyup ezin ve domateslerle karıştırın
1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp domatesi ekleyin ve sos kıvamında pişirin
Tuzla tatlandırın
Kabakları yağlanmış fırın kabına dizin
İçlerine köfteleri yerleştirip üzerine domates sosunu gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul